Workshops

Bierworkshops

Op mijn locatie kan ik smaakworkshops organiseren voor groepen tussen de 8 en 12 personen.

Wil je op een zelf gekozen locatie een bieractiviteit organiseren voor vrienden, familie, collega’s, sportclub of heisessie? Ook daar kan ik maatwerk leveren.

Iedereen is, net als bieren, uniek. Dus heb je een thema, bierstijl of andere wensen, ik zal zoveel als mogelijk met de unieke wensen rekening houden.

Afhankelijk van de wensen zal ik een op maat gemaakte aanbieding verzorgen.

De bieren worden door mij verzorgd, alsook het glaswerk. Ik gebruik hiervoor standaard ISO bierproefglazen (glas rechts op foto). Deze glazen worden als standaard gebruikt tijdens bierwedstrijden.

Voor de echte fijnproevers heb ik ook de AnDer 2.0 glazen beschikbaar (glas links op foto).

Bier en Bapas

  • Ontvangst met een aperitief bier
  • Uitleg over smaak en de basis van bier en spijscombinaties
  • Proeverij met 6 verschillende bierstijlen (glazen ca 11 cl) met 6 bijpassende bierhapjes (Bapas)
  • Ieder krijgt proefformulieren om smaken vast te leggen en eventuele aantekeningen te kunnen maken.

Bier en Spijs 4 of 5 gangen

  • Ontvangst met een aperitief bier
  • Uitleg over smaak en de basis van bier en spijscombinaties
  • 4 of 5-gangen diner waarbij de gerechten of gemaakt zijn met bier, of worden vergezeld met een bijpassend bier (6 of 7 proefglazen ca 11 cl)
  • Uitleg van de gerechten en de bijpassende bieren
  • Afsluitend bier

Leren bier proeven

  • Uitleg over smaak van bier
  • Links- en rechtsom proeven
  • Verschil in proefstijlen
  • Degusteren
  • Biersoorten/ bierstijlen
  • Proeven van 6/8/10 bieren (proefglazen ca 11cl)
  • Incl. brood, tapenade, kaas, worst

Mindf*ck Labeer

  • Ontvangst met een bier
  • Uitleg over het proeven en smaak
  • Het proeven van 10 bieren (proefglazen ca 11 cl) waarbij de smaak beïnvloed wordt door mijn verhaal, omgeving of...
  • Incl. enkele kleine hapjes

Bierproeverijen op locatie

Klik hier voor uitgebreide informatie

Workshop Sensorisch proeven

Tijdens deze workshop ga je de invloed van de zintuigen ervaren op wat we proeven.
Welke smaken herken je met en zonder zintuigen.

Waardoor wordt onze smaak beïnvloed?

Workshop Smaak

Tijdens deze workshop gaan we proeven!

Wat is smaak?

Mondgevoel

Smaakmodel Peter Klosse

Wat doet verpakking?

Wordt smaak beïnvloed door de wijze waarop we bier behandelen?

Granen als bieringrediënt

Tijdens deze workshop ga ik in op diverse graansoorten welke bij het brouwproces gebruikt kunnen worden.

Naast een stukje historie komt ook de invloed van andere dan de "standaard" graansoorten voorbij.

Tijdens deze workshop proef je naast het standaard gerstenat, 4 bieren gebrouwen met een alternatief graansoort.